2min

Tags in dit artikel

, , ,

Nokia had vorig jaar een bescheiden succes met haar eerste internet tablet dat draait op het Linux besturingssysteem. Het bedrijf denkt daarom na over een opvolger voor de gadget.

Vorig jaar vroegen veel mensen zich af waarom Nokia een apparaat op de markt bracht waar geen telefoonopties op zitten. Volgens Ari Virtanen van Nokia is die keuze gemaakt, omdat het bedrijf daardoor meer vrijheid had, het toevoegen van een simkaart zou het apparaat teveel koppelen aan een provider. Een telefoonfunctie in de nieuwe internettablet van het bedrijf is dus ook niet aan de orde, maar Nokia durft niet te zeggen of een dergelijke functie nooit aan één van haar tablets wordt toegevoegd.


De Nokia 770, Nokia’s eerste internet tablet gebaseerd op het Linux besturingssysteem

Wat wordt er dan wel toegevoegd aan de opvolger van de 770? Nokia denkt zelf aan nieuwe interfacevormen. De 770 kan overweg met een stylus en er is een groot onscreen toetsenbord voorhanden. Aan welke nieuwe opties op dit gebied gedacht wordt wil Nokia niet meteen zeggen. Mogelijk zal er ook een webcam toegevoegd worden of mogelijkheden om verbinding te maken met een WiMax netwerk.

Nokia wil bij het toevoegen van extra features eerst kijken hoe mensen hun vaste internetverbinding gebruiken. Als mensen een bepaalde feature veel gebruiken dan zal Nokia die waarschijnlijk ook toevoegen. Zo is het dankzij de laatste update van de 770 ook mogelijk om met Google Talk te chatten of VoIP gesprekken te voeren.