We hoeven voorlopig nog geen tablets van Nokia te verwachten. Dit heeft een woordvoerder van het Finse bedrijf laten weten. Hiermee spreekt zij eerdere uitspraken van een topman tegen.

In november 2011 stelde Nokia’s topman Jorma Ollila dat het Finse bedrijf al plannen aan het maken was voor de ontwikkeling van een tablet met daarop het Windows 8-besturingssysteem. Een paar maanden later, in maart dit jaar, meldde de website Digitimes vervolgens dat de tablet in het vierde kwartaal van dit jaar op de markt zou komen. Deze berichten worden nu echter tegengesproken door een woordvoerder van het bedrijf.

Volgens de woordvoerder zouden de uitspraken van Ollila verhaspeld zijn. De uitspraken zouden namelijk niet betekenen dat Nokia binnenkort ook daadwerkelijk aan de ontwikkeling van dergelijke producten begint. Nokia zou de ontwikkelingen met interesse bekijken, maar nog geen aankondigingen op het gebied van tablets doen. Het zou voor Nokia meer aan de orde zijn om zich te richten op de Lumia- en Asha-producten.