2min Devices

IntelliMouse Explorer maakt comeback

De IntelliMouse Explorer is alweer drie jaar oud, maar nog steeds een gewild stukje randapparatuur bij liefhebbers en gamers. Deze mensen moeten nu veilingsites op internet afspeuren, maar wat Microsoft betreft komt daar verandering in. Het bedrijf laat de muis namelijk een comeback maken.

IntelliMouse Explorer maakt comebackDe keuze van Microsoft om de muis weer terug te laten komen is vrij eenvoudig, het bedrijf heeft volgens eigen zeggen enorm veel vraag naar de muis gekregen. Niet alleen via berichten op het internet, maar ook op gameconferenties over de hele wereld. Volgens Jolene Cramer van Microsofts hardwaredivisie waren er zoveel mensen die de muis terug wilden hebben, dat de mensen bij Microsoft er zelf overdonderd door waren.

De muis komt daarom terug, maar het model is wel ietsje aangepast door Microsoft en komt daarom als de IntelliMouse Explorer 3.0 op de markt. Grootste aanpassing aan de muis is de onderkant die van teflon gemaakt is. Daardoor glijdt de muis makkelijker over de ondergrond. CNET heeft reeds een review geschreven over de muis en is tevreden over de ergonomie en de verschillende zaken die je kunt instellen, maar is minder blij met de gevoeligheid van de duimknop.

De muis wordt geleverd met software waarmee de muis in gewone stand en precisie mode gezet kan worden, ook kunnen favoriete wapens in FPS games of bepaalde toetscombinaties aan de knoppen toegekend worden. De resolutie van de muis is 9.000 frames per seconde en vanaf oktober dit jaar ligt de muis voor 39,95 dollar in de schappen.

Bron:CNET News.com