2min

Tags in dit artikel

Microsoft startte een tijdje terug een "Say goodbye to laser"-campagne. Dat moet betekenen dat Microsoft met een nieuwe technologie bezig is. Wat staat ons te wachten?

De nieuwe technologie, genaamd BlueTrack, maakt gebruik van optische technieken. Microsoft maakt gebruik van een blauwe led waar een breedhoeklens overheen gezet is, waardoor de led meer contact heeft met het oppervlak onder hem. Microsoft beschrijft het als "de kracht van optisch, met de nauwkeurigheid van laser". BlueTrack werkt niet op doorzichtig glas of op spiegels.

Deze technologie gebruikt Microsoft bij de 2 onlangs aangekondigde muizen, namelijk de Explorer Mouse en de Explorer Mini Mouse. De Explorer beschikt over een lithium-ionenbatterij die opgeladen dient te worden in het bijbehorende oplaadstation. De Explorer Mini daarentegen werkt op twee gewone AA-batterijen. De Eplorer Mouse moet het 3 weken uithouden zonder op te laden, terwijl de Explorer Mini Mouse het zo’n 6 maanden vol moet kunnen houden.

Beide muizen beschikken over de mogelijkheid om zowel horizontaal als verticaal te scrollen. Ook hebben ze beide 5 knoppen waarvan er 2 programmeerbaar zijn en maken ze gebruik van bluetooth om verbinding met de computer te maken. De USB-stekker hiervoor kan, wanneer niet in gebruik, handig onder in de muis geklikt worden zodat deze niet kwijt raakt.


Beide muizen worden in november verwacht. De Explorer moet dan voor 100 dollar over de toonbank gaan. Voor de Explorer Mini moet de consument 80 dollar neerleggen.