De regering van de V.S. maakt slim gebruik van de video site Youtube. Daar maken ze gebruik van tags om de strijd tegen drugs een impuls te geven.

"Ook al besluit maar één tiener om na het zien van een van onze filmpjes geen drugs te gaan gebruiken, dan is het al een succes," Aldus een woordvoeder van dit project.

De termen waarmee de (12)filmpjes getagged zijn onder meer war on drugs, marijuana, weed en 420. 420 is een populaire benaming voor wiet in de V.s. Het idee hierachter is natuurlijk dat ook iedereen die op de drugs filmpjes zoekt ook de antidrugs filmpjes ziet.

Op Youtube is er veel over drugs te vinden. Dit varieert tot filmpjes van feesten waar veel drugs gebruikt wordt tot filmpjes waarin uitgelegd wordt hoe je je eigen drugs maakt en kweekt.

Voor de upload van deze filmpjes heeft de regering niet betaald. Dit is compleet volgens de gebruiken van deze website. De filmpjes zijn bewerkte commercials tegen drugs die al eerder uitgezonden zijn door de overheid.

Door alles op de populaire website te zetten hoopt de V.S. dat de filmpjes aanslaan bij de jeugd. Internet experts denken echter dat er snel parodien op de filmpjes komen.