1 min

Tags in dit artikel

, ,

De dvd-oorlog in filmland is zeker nog niet gedaan, maar volgens de laatste gegevens doet HD-DVD het helemaal niet slecht, zelfs beter dan zijn concurrent Blu-Ray.

Volgens een rapport uit Augustus van onderzoeksbedrijf Nielsen zijn er al 3 keer zoveel HD-DVD schijfjes verkocht dan Blu-Ray schijfjes. Uit hetzelfde onderzoek is ook gebleken dat mensen die HD-DVD schijfjes kopen, gemiddeld 8,4 DVD’s in hun bezit hebben. HD-DVD heeft ook al een best-seller op zijn naam staan, namelijk "The Fast and the Furious: Tokyo Drift" van Universial. In slechts 1 week tijd waren al 30% van alle eenheden van deze film op HD-DVD verkocht. Tegen de kerstperiode worden er nog 150 extra titels verwacht, bovenop de 80 reeds bestaande films.

Ook op hardware gebied heeft HD-DVD de wind in de zeilen, zo lanceert Microsoft binnenkort een HD-DVD add-on voor de Xbox 360 en introduceert Toshiba binnenkort haar tweede generatie van HD-DVD spelers, namelijk de HD-A2 en de HD-AX2.

Craig Kornblau, president van Universial Studios, wees er nog eens op dat backwards compatibility de grootste troef is van HD-DVD.