2min

Tags in dit artikel

,

Axis Communications introduceert een nieuwe netwerkgebaseerde audioversterker waarmee iedere passieve luidspreker in een op een netwerk aangesloten luidspreker kan worden omgetoverd. Hiermee kunnen gebruikers hun bestaande speakersystemen in een handomdraai aanpassen naar een via een netwerk verbonden speakersysteem.

De recent geïntroduceerde AXIS C8210 Network Audio Amplifier transformeert volgens de Zweedse leverancier van slimme beveiligingsoplossingen iedere passieve luidspreker in een netwerkgebaseerde luidspreker. Hierdoor kunnen gebruikers gewoon hun bestaande luidsprekersystemen of luidsprekers van hun keuze gebruiken, ongeacht kleur, merk of vormfactor.

Meerdere specificaties

De nu gelanceerde C8210 Network Audio Amplifier beschikt onder meer over een versterker met ingebouwde equalizer, 15W vermogen, voor maximaal acht luidsprekers, een I/O- en SD-kaartslot, ondersteuning voor gezondheidsmonitoring en een enkele kabel voor voeding en PoE-connectiviteit.

Met behulp van de audiomanagementsoftware van de leverancier kunnen gebruikers daarnaast alle mogelijkheden van netwerkgebaseerde audiotoepassingen beheren. Hiermee wordt het onder meer mogelijk om flexibele zones in te stellen of het doen afspelen of plannen van verschillende content in verschillende zones.

Verder is het mogelijk om alle audioapparaten vanaf één enkele interface te beheren en is integratie met andere systemen of oplossingen, zoals SIP, VoIP en camera’s, eenvoudig te realiseren en gemakkelijk apparaten toe te voegen of te verwijderen.

Uitbreiding van audioportfolio

Axis, vooral bekend van de slimme camerasystemen en -oplossingen, gaat zich tegenwoordig ook meer roeren als leverancier van netwerkgebaseerde audio-oplossingen. Het audioportfolio bestaat onder meer uit netwerkluidsprekers, microfoons, audiobridges en audiobeheersoftware.

De AXIS C8210 Network Audio Amplifier is wereldwijd leverbaar vanaf eind maart 2019