1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft heeft al eerder laten weten dat DirectX 10 niet naar Windows XP zou komen. The Inquirer suggereerde eerder dat Microsoft daarom met DirectX 9.0L zou komen, zodat DirectX 10 spellen ook onder XP zouden kunnen draaien. Er komt inderdaad een L versie van DirectX 9.0 maar die zal juist Vista only zijn.

DirectX 9.0L is volgens bronnen van The Inquirer een snelle versie van DirectX 9.0 die speciaal voor Vista gemaakt is. Met deze versie is het mogelijk om DirectX 9.0 spellen te draaien onder het nieuwe drivermodel van Vista. Eén van de hoofdredenen van het bestaan van DirectX 9.0L is echter de grafische interface van Vista, genaamd Aero Glass. Deze interface draait namelijk op DirectX 9.0L. De L achter 9.0 zou overigens staan voor Longhorn, de codenaam voor Windows Vista.

Behalve door software emulatie zal het dus niet mogelijk zijn om de D3D10 API te draaien onder Windows XP. Voor DirectX 10 ondersteuning zul je dus een nieuwe grafische kaart en een nieuw besturingssysteem moeten aanschaffen.