2min

Tags in dit artikel

,

Ultimaker heeft de lancering van Ultimaker Cloud aangekondigd. Dat is een cloud-platform ontworpen om de professionele 3D-print workflow te ondersteunen. Zo wordt het mogelijk om op afstand te 3D-printen en een backup te maken van gebruikersinstellingen voor toegang op afstand.

Daarnaast moet het de workflow voor de gebruiker eenvoudiger maken en verenigbaar maken met een breed scala aan software-applicaties en materialen. Voor industriële partners, zoals leidende CAD-leveranciers en materiaalfabrikanten, wordt het mogelijk om te integreren met Ultimaker Cloud. Voor gebruikers betekent dit dat ze kunnen profiteren van een probleemloze, betrouwbare en naadloze 3D-printervaring, aldus het bedrijf.

Functies

Ultimaker Cloud komt met diverse cloud-diensten. Zo krijgt de gebruiker toegang tot de Marketplace, waar printprofielen staan die geconfigureerd zijn door materiaalexperts van toonaangevende merken. Binnen de Marketplace bestaat de mogelijkheid om het beste materiaal te zoeken voor een specifieke toepassing. De geoptimaliseerde instellingen voor dit materiaal worden automatisch aangevuld in Cura.

Ook krijgen gebruikers toegang tot Marketplace beoordelingen, waarmee ze feedback kunnen geven op de plugins die ze gebruikten. En met printen op afstand is het mogelijk om printtaken wereldwijd naar Ultimaker-printers te sturen. Ook kunnen de taken gemonitord worden, zodat gebruikers op de hoogte blijven van de processen.

Tot slot worden de optimale gebruikersinstellingen opgeslagen in de cloud. Die kunnen vervolgens op elke locatie en op elke computer worden opgehaald.

Beschikbaarheid

“Dit is een belangrijke stap in onze missie om de wereldwijde transitie naar lokale, digitale productie te versnellen”, aldus Jos Burger, CEO van Ultimaker. “We hebben samen met ons wereldwijde netwerk van software- en materiaalpartners hard gewerkt aan deze oplossing. Ik twijfel er niet aan dat dit ervoor zorgt dat Ultimaker de voorkeursoplossing op het gebied van dekstop 3D-printen wordt.”

Ultimaker Cloud is vanaf 19 maart 2019 beschikbaar. Dan vindt ook de lancering van Ultimaker Cura 4.0 plaats. In de loop der tijd komen er meer functionaliteiten beschikbaar, om te zorgen dat alle gebruikers van de voordelen kunnen genieten van een nieuwe generatie 3D-print workflows.