min

Tags in dit artikel

, ,

Sweex komt met een nieuwe, kleine en betaalbare MP4-speler. De Blaze MP4 Player kan foto’s weergeven, muziek en video’s afspelen. Dit alles wordt in kleur weergegeven op een TFT-scherm van 1,8 inch groot, welke een resolutie heeft van 128 bij 160 pixels.

De Sweex Blaze MP4 Player is echter alleen verkrijgbaar in het zwart, welke een opslagcapaciteit van 1 of 2 GB heeft. Met zijn 40 gram weegt het spelertje niet veel. Dit zijn nog lang niet de enige handige eigenschappen. De ontwerpers van de MP4-speler hadden als doel om een MP4-speler te ontwikkelen die niet al te veel geld moet kosten, eenvoudig is in gebruik en overweg kan met de dagelijkse content die het meest onderweg of op reis gebruikt wordt. Zo kunnen er geluidsbestanden opgenomen worden, e-books beluisterd worden en er zit zelfs een standaard game op. Bij de speler wordt een cd-rom geleverd waar gratis te gebruiken software opstaat. Met deze software kunnen diverse bestanden, zoals AVI, MPG, MPEG, VOB, RM, MOV en QT, eenvoudig geconverteerd worden naar WMV-bestanden zodat de speler ze kan afspelen. Uiteraard bevinden zich in de verpakking ook nog een set oordopjes, oplaadbatterij en een USB-kabel om bestanden van de MP4-speler op de computer te kunnen zetten.

De Sweex Blaze MP4 Player zal in 2007 door Sweex geïntroduceerd worden, samen met nog enkele andere MP3- en MP4-spelers. Hier is meer informatie te vinden over de 1 GB versie en hier over de 2 GB versie. De adviesprijzen zijn:

Sweex Blaze MP4 player 1 GB Black (MP400B) €69,95
Sweex Blaze MP4 player 2 GB Black (MP402B) €89,95