2min

Tags in dit artikel

, ,

In de nieuwe Windows 10 build 18917 werkt Microsoft aan de eerste stappen om Shell los te trekken van het systeem. De nieuwe infrastructuur biedt flexibiliteit richting nieuwe form factors zoals bijvoorbeeld vouwbare tablets.

Windows 10 build 19817 is sinds gisteren beschikbaar voor Windows Insiders binnen de Fast Ring. Microsoft werkt hier aan de grote Windows 10 20H1-update die in het voorjaar van 2020 staat gepland.

 

 

Initieel bleef deze update onder de radar tot Twittergebruiker Albacore veranderingen opmerkte aan Shell. Volgens hem zet Microsoft in deze build de eerste stap om Shell van de rest van Windows los te trekken. Er is nu namelijk een Shell Update Agent beschikbaar waarmee je Shell zou kunnen updaten op aanvraag.

Nieuwe form factors

Er doen al even geruchten de ronde dat Microsoft aan een nieuwe versie Windows 10 werkt. In het verleden lekten namen zoals Windows 10 Lite of Windows 10 Core, maar tot nu toe heeft Microsoft niets bevestigd. Met de aankondiging van de eerste vouwbare pc eerder dit jaar liet het toen al weten dat er een nieuwe versie van Windows in de pijplijn zit.

Met de komst van vouwbare toestellen en andere potentiële form factors moet Microsoft flexibel om gaan met Windows om op diverse schermen te functioneren. Door Shell van de rest van de infrastructuur te trekken, worden verschillende Windows-ervaringen mogelijk binnen dezelfde omgeving.

De nieuwe build bevat verder nog een nieuw synchronisatiesysteem voor het instellingenmenu dat nu meer geavanceerd is. Het zou synchronisatie ondersteunen zoals je Verkenner-configuratie. Al deze aanpassingen worden voorlopig nog onder de motorkap gedaan zonder dat je die daadwerkelijk kan zien of testen. Microsoft heeft nog tijd tot het voorjaar van 2020 voordat alles publiek beschikbaar is.

Gerelateerd: Focust Microsoft voortaan op één grote Windows 10-update per jaar?