min

Tags in dit artikel

, , ,

Een vrouw uit Singapore is veroordeeld tot zes maanden celstraf, omdat ze via het internet een neprelatie begon met een Indiër en hem uiteindelijk oplichtte voor 45.000 dollar.

De getrouwde 36-jarige Malihu Ramu bezocht onder een valse naam een chatbox en ontmoette daar enkele jaren geleden de Indiër Bharani Indran, die woonachtig is in de Verenigde Staten. De twee kregen een ‘relatie’, Ramu hield Indran aan het lijntje door hem foto’s te sturen van Bollywood-actrice Gayatri Joshi en te zeggen dat zij dat was.

In 2004 spraken de twee af om met elkaar te trouwen. Ramu beloofde Indran dat ze met hem zou trouwen, maar ze moest eerst de begrafenis van haar moeder en de trouwerij van een vriend regelen. Daarvoor had ze wel 45.000 dollar nodig en die vroeg ze aan Indran. Als hij het bedrag had opgestuurd zou ze met hem trouwen.

Ramu ging echter steeds meer geld vragen, waardoor Indran argwaan kreeg. Hij schakelde daarom de Singaporese politie in en die pakten Ramu op. Ramu is nu veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf. Ramu’s man is verrast door het feit dat zijn vrouw er een internetrelatie op nahield, maar vindt dat Indran wel naïef is geweest. "Geen weldenkende man stuurt zoveel geld naar een vrouw die hij nog nooit heeft gezien", aldus de man.