min

Tags in dit artikel

,

Drie Roemeense internetfraudeurs zijn veroordeeld tot elk ongeveer 3 jaar cel, na het oplichten van diverse Ebay gebruikers voor een totaalbedrag van 300.000 Engelse ponden, ongeveer 400.000 euro.

Nicolae Cretanu en zijn jongere vrouw Adriana zochten op Ebay.co.uk naar kopers die een bieding verloren hadden. Daarna belde het koppel deze op en stelden voor om eenzelfde product te kopen. Na de betaling zonden ze het artikel echter nooit op.

Het grootste deel van het geld dat hieruit werd gewonnen werd naar de derde handlanger Titar gezonden, die op dat moment in Roemenië zat. Uiteraard zijn ze nadat deze praktijken aan het licht kwamen opgepakt en veroordeeld. De man kreeg 3,5 jaar cel. Zijn vrouw en de Roemeense handlanger elk 2,5 jaar.

Ook dit is weer een extreem geval van internetoplichting. Eerder op TechZine was reeds te lezen dat er steeds meer van deze praktijken voorkomen, al dan niet via bekende verkoopsites. Blijkbaar geldt de stelling dat europeanen minder vertrouwen hebben in het kopen via internet niet.