1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Intel is misschien van plan om opnieuw de bussnelheid te verhogen voor zijn processoren. Het zou hierbij gaan om de nieuwe quadcore edities, welke Intel later dit jaar uitbrengt.

Eerder werd vermeld dat Intel plant om nieuwe Core 2 Duo processoren te introduceren met een 1.333MHz processor system bus in het derde kwartaal van 2007. De quadcore processoren zouden nog steeds een bussnelheid hebben van 1.066MHz. Maar daar lijkt nu verandering in te komen, want Intel is van plan om de Core 2 Extreme QX6850 te lanceren in het derde kwartaal van 2007. De nieuw chip zal gebruik maken van het Clovertown design, een kloksnelheid hebben van 3.0GHz en een 1333MHz processor system bus. De verwachte prijs is 999 dollar.

De lancering van een quadcore chip met een 1.333Mhz bus zal Intel toelaten om haar nieuwe 3-series chipset te introduceren. Huidige quadcore chips werken zelfs nog op moederborden van een meer dan een jaar oud, wat betekent dat gebruikers niet hoeven te upgraden wanneer zij een nieuwe processor installeren. Wanneer Intel een nieuwe chipset met een high-speed FSB lanceert, zal er wél een upgrade van het systeen moeten plaatsvinden.

In het derde kwartaal zal Intel de prijs van de Core 2 Quad Q6600 verlagen naar 266 dollar. De Q6700 zal 530 dollar gaan kosten.