Avid Technolgy heeft vandaag informatie vrijgegeven over de laatste versie van Pinnacle Studio 11, haar videobewerkingsoftware gericht op thuisgebruikers.

De nieuwe versie biedt de langverwachte ondersteuning voor Windows Vista evenals nieuw HD video tools. Pinnacle Studio 11 kan ook overweg met AVCHD video en biedt de mogelijkheid om HD DVD’s te branden. Er is een ook nieuw set met voorgeïnstalleerde videoeffecten en overgangen. Een andere functie is one-click web publishing, waardoor het makkelijker wordt video’s op internet te plaatsen, via Pinnacle’s eigen StudioOnline.com

Pinnacle Studio is een softwarepakket dat non-lineaire videobewerking mogelijk maakt. Het is de consumentenversie van de iets hoger in de markt gelegen Liquid Edition. Vanaf versie 9 werd een deluxeversie aan het pakket toegevoegd. De drie varianten waarin de software vanaf nu wordt geleverd zijn: Studio, Studio Plus en Studio Ultimate. HD-functionaliteit is niet aanwezig op de Studio-versie. De drie versies zullen over de toonbank gaan voor respectievelijk 59 euro, 99 euro en 129 euro. Volgende maand wordt de software gelanceerd, waarschijnlijk op 8 mei.