1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Pinnacle Systems introduceert een externe productfamilie bedoeld voor consumenten die snel en eenvoudig video-apparatuur op de pc of notebook willen aansluiten. De Studio MovieBox producten zijn complete oplossingen voor het opnemen, bewerken en het uitvoeren van videofilms naar videoband, cd, dvd, e-mail en internet. De vcd’s, svcd’s en dvd’s kunnen bekeken worden op een huiskamer DVD speler.

Pinnacle Studio MovieBox USB en Pinnacle Studio MovieBox DV bevatten uit een extern apparaat en Pinnacle Studio 8 videobewerkings- en dvd-software. Hiermee kan je elke videobron, zoals een camcorder of videorecorder, met de pc verbinden zonder dat je de pc moet openschroeven. Met Pinnacle Studio MovieBox USB kunje video’s direct in hoge dvd-kwaliteit binnenhalen (MPEG2). Daarnaast is de MovieBox USB ook compatibel met de nieuwe Hi-Speed USB 2.0 standaard.

Pinnacle MovieBox DV is bedoeld voor consumenten die al bekend zijn met digitale videobewerking en daarnaast ook hun analoge videobanden willen converteren. Gebruikmakend van de standaard FireWire / IEEE1394 poort, waarop ze normaal hun DV camera aansluiten, kunnen ze nu ook analoge video’s importeren en exporteren. De analoge videobron wordt dan gedigitaliseerd in het DV-formaat, wat de hoogste opname kwaliteit garandeert. Je kunt analoge en digitale video’s in hetzelfde project combineren. Pinnacle Studio MovieBox USB heeft een adviesverkoopprijs van 249 euro. Pinnacle Studio MovieBox DV kost 299 euro.