min

Tags in dit artikel

, , ,

NVIDIA heeft laten weten dat haar G92 chip bijna één teraflop aan rekenkracht kan produceren. Dat zou een verdrievoudiging zijn ten opzichte van de meest recente G80 chip van de fabrikant.

In een webcast met analisten liet Michael Hara van NVIDIA weten dat de eerste kaarten op basis van de G92 chip voor de kerst dit jaar op de markt zullen verschijnen. NVIDIA lijkt daarmee een andere schema voor het uitbrengen van haar kaarten te gaan gebruiken. De high-end kaarten op basis van de G80 chip kwamen voor de kerst van 2006 op de markt, terwijl de mid-range en low-end kaarten rond de lente van 2007 verschenen. NVIDIA lijkt er dus voor te kiezen om haar high-end kaarten als eerste uit te brengen en de release hiervan gebruikt als marketing voor haar mid-range kaarten die dan in de lente daarna uitkomen.

Zoals gezegd heeft NVIDIA laten weten dat de G92 core goed is voor een rekenkracht van één teraflop. De 8800 kaart kan momenteel 330 gigaflop aan rekenkracht bieden, wat betekent dat de G92 drie keer zo krachtig is als de huidige kaarten. Blijft alleen nog de vraag over of game ontwikkelaars rond die tijd een spel op de markt kunnen brengen die volledig gebruik kan maken van al deze rekenkracht.