1 min

Tags in dit artikel

Leerlingen van de Maharishi school uit Iowa, hebben een werkende computer weten te maken uit koperdraad en spijkers. Deze computer is niet bedoeld voor normaal gebruik, hij kan namelijk alleen binaire berekeningen uitvoeren.

De wedstrijd was onderdeel van Destination Imagination een groot evenement waar jongeren doen waar ze goed in zijn en daarmee boven zichzelf uitstijgen. Dit evenement wordt één keer in het jaar gehouden, en is het grootste evenement ter wereld dat zoiets doet.

Ook wonnen de jongens de Renaissance Award, waarmee wordt aangeduid dat ze over de nodige competenties beschikken, en bijzonder veel creativiteit hebben.
Eén van de juryleden dacht eerst dat de jongens van een universiteit waren, die ICT als richting heeft. Dit bleek dus niet zo te zijn.

Ze zitten op een normale middelbare school, waar een speciale meditatie techniek wordt beoefend. Transcendente Meditatie, oftewel TM. Deze meditatie is anders dan anderen, want hier wordt gebruik gemaakt van een mantra die je moeiteloos herhaalt. Meer info over TM kun je hier vinden.