1 min

Tags in dit artikel

, ,

Chinezen hebben deze week ruim 800 katten gered, nadat een meisje had laten weten twee vrachtwagens vol katten te hebben ontdekt op een parkeerplaats. Het meisje vond de twee vrachtwagens, omdat ze haar eigen kat aan het zoeken was.

Het meisje rapporteerde wat ze zag op het internet, daar hebben ongeveer 30 dierenliefhebbers actie ondernomen door naar de parkeerplaats te gaan waar de vrachtwagens stonden. Inmiddels was er al een vrachtwagen vertrokken, maar de andere stond er nog. Dit omdat het meisje die vrachtwagen tegen hield.

"De katten moesten de consumptiemarkt in, ze worden dus als voedsel gebruikt. Veel katten waren dood en stonken. Sommigen waren doodgetrapt, anderen beten elkaar", vertelde schoonvader van het meisje Huo.

De schoonvader ging ook naar de politie, die kon echter niet ingrijpen omdat ze niet zeker wist of de katten gestolen waren. De dierenliefhebbers hebben de katten uiteindelijk zelf gekocht voor ongeveer 1,25 euro euro per kat. In totaal zijn er 840 katten gered, wat ongeveer duizend euro kostte.