1 min

Tags in dit artikel

,

Eudora gaat haar comeback maken, één van de allereerste e-mailclients komt hiermee terug. Eudora werd bekend in de jaren tachtig.

Eudora is genoemd naar de schrijver van de software, Eudora Welty. Eudora deed haar intrede in de jaren tachtig, men was toen razend enthouisiast over deze client. Ondanks dat het goede reviews kreeg in diverse computerbladen is het programma teruggezakt, nu gebruikt bijna niemand het meer. Microsoft heeft een groot deel van deze terugval op haar rekening genomen door Outlook Express mee te leveren met Windows. De client is ontwikkeld op de universiteit, later is het in handen gekomen van Qualcomm. Qualcomm heeft vorig jaar mei besloten de code te doneren aan de opensource gemeenschap, omdat het programma niet genoeg verkocht werd.

Eind augustus werd Penelope echter geboren, de e-mailclient gebaseerd op de geschonken code is ontwikkeld door Mozilla. Er is onlangs een testversie van beschikbaar gekomen, Mozilla wil hier Thunderbird niet mee gaan vervangen. Meer informatie over Penelope kan hier gevonden worden.