1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Iedereen weet dat er steeds meer dikke kinderen zijn. Om dit te stoppen heeft de Amerikaanse gezondheidsorganisatie, Kaiser Permanente, een online game gelanceerd. In deze game leren de kinderen wat goed voedsel is en wat ze beter kunnen laten staan. Na twintig minuten worden de kinderen automatische uit de game gezet.

Het spel ‘The Incredible Adventures of the Amazing Food Detective’ is voor kinderen van negen en tien jaar. Hierin leren ze welk eten goed is en hoe je beter fit kunt blijven. Andere games proberen kinderen zo lang mogelijk te laten spelen, dit spel gooit je er na twintig minuten uit en pas zestig minuten later mag je het spel nog een keer spelen.

"Kinderen brengen teveel tijd door voor de televisie en de voorbeelden die ze krijgen over eten en bewegen zijn allemaal de verkeerde rolmodellen," zegt Ray Baxter, vice-president bij Kaiser Permanente. "Wijzen met de vinger en kinderen vertellen dat ze groenten moeten eten, werkt niet. Je moet de omgeving en boodschap veranderen."

In de game moeten de kinderen op jacht naar voedseletiketten. Ze leren ook hoe ze deze moeten lezen en hoeveel suikers en dergelijke er inzitten. Ze krijgen ook recepten en tips voor de hele familie.

Als je hier klikt kan je het spel spelen. Het spel is beschikbaar in het Engels en in het Spaans.