min

Tags in dit artikel

, , ,

Ondanks de mediaoorlog die gaande is tussen NBC en Apple zijn er toch twee nieuwe NBC shows in de iTunes Media Store verschenen.

Afleveringen van Journeyman en Chuch, twee nieuwe shows die deze maand hun debuut maken op NBC, zijn vanaf nu verkrijgbaar via iTunes. Vorige maand koos NBC ervoor om het contract met Apple niet te vernieuwen. De reden was de lage prijs van de downloads die Apple zelf reguleert. Apple reageerde daarop met een stop op het uitbrengen van NBC shows in de herfst.

Echter worden Journeyman en Chuck gemaakt door bedrijven die niet direct onder het gezag van NBC vallen. 20th Century Fox Television produceert Journeyman en Warner Brothers produceert Chuck. Deze bedrijven die niet direct onder NBC vallen hebben toch een lopend contract met iTunes. Shows die direct door NBC worden geproduceerd, zoals Heroes, zullen niet meer via iTunes worden aangeboden. NBC heeft aangekondigd dat het meer agressief zal gaan promoten voor de nieuwe digitale videowinkel van Amazon.com, Unbox.

Uiteindelijk zal niet elke show verdwijnen die via de Amerikaanse tv-zender wordt uitgezonden, maar diegene die door NBC zelf worden geproduceerd dus wel.