1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Microsoft gaat Windows XP langer verkopen. Fabrikanten kunnen OEM versies vijf maanden langer leveren dan oorspronkelijk gepland, tot 30 juni 2008. Daarna moet elke PC die verkocht wordt voorzien zijn van Windows Vista.

Voorheen stond de deadline op 31 januari 2008. De losse verkoop mocht een jaar langer duren, tot 31 januari 2009. Omdat de verkoop van Windows Vista echter tegenvalt, is besloten de verkoop van XP te verlengen met vijf maanden. Microsoft zegt dat de langere verkoop van Windows XP inspeelt op de consument, die heeft namelijk tijd nodig om over te stappen.

Normaal gesproken is het zo dat Microsoft na een periode van vier jaar stopt met de verkoop van het besturingssysteem. Omdat Windows Vista later gelanceerd is, is Windows XP een uitzondering.

Microsoft vindt de verkoop van haar besturingssysteem tegenvallen en heeft haar verwachtingen verlaagd. De bedoeling was dat 85 procent van de verkochte PC’s op Vista zou draaien en 15 procent op XP. Microsoft verwacht nu dat ongeveer 78 procent van de computers dan werken met Vista, en 22 procent met Windows XP.