1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Microsoft heeft de verkoop van Windows XP opnieuw verlengd, namelijk tot mei 2009.

Eerder mochten hardwarefabrikanten licenties afnemen tot en met 31 januari 2009, zodat plaats kon worden gemaakt voor Windows Vista-licenties. Echter is Microsoft hier nu op teruggekomen en heeft het deze datum naar voren geplaatst, namelijk naar 31 mei 2009.

Eerder verlengde Microsoft het leven van Windows XP al tot 2010 wat betekent dat Windows XP-gebruikers tot dan updates en ondersteuning voor het bijna acht jaar oude besturingssysteem ontvangen.

Ondanks de claim van Microsoft dat Windows Vista goed verkoopt, is er nog altijd veel vraag naar Windows XP. Tevens hebben veel klanten negatief gereageerd op de lancering van Windows Vista.

Bovendien bieden veel pc-fabrikanten de mogelijkheid aan om van Windows Vista naar Windows XP te downgraden, iets wat volgens de Windows Vista-licentie mag.

Nu heeft Microsoft de voorwaarden zo veranderd dat bedrijven tot 30 januari Windows XP-licenties kunnen bestellen en deze mogen ophalen tot en met 31 mei 2009. Dit om te voorkomen dat veel bedrijven een grote voorraad licenties kopen en vervolgens het risico lopen hier mee te blijven zitten.

De opvolger van Windows Vista, Windows 7, staat ook al voor de deur. De eerste bèta wordt al volgende maand verwacht en de uiteindelijke versie verschijnt mogelijk in het midden van 2009.