2min

Panasonic heeft een nieuw plasma scherm, dit is tot nu toe het grootste wat is gemaakt, het scherm is 103 inch, dat is 262 centimeter doorsnee.

Nog niet zo lang geleden was een televisie met een doorsnee van 63 centimeter hier al heel wat, dit is 25 inch. Terwijl ze in de Verenigde Staten al naar een kamer brede televisie keken, een formaat van 42 inch is hier in Nederland normaal aan het worden. We willen allemaal steeds groter.

De televisie grootte van 50 inch, 58 inch en 65 inch worden steeds meer verkocht, Panasonic heeft de lat wel erg hoog gelegd met 262 centimeter. Dit is de Panasonic TH-103PFH3, Panasonic is al een paar jaar wereld record houder als het om televisie afmetingen gaat.

Dit scherm is Full HD, dit betekent dat het een goede beeldkwaliteit is van 1920×1080, dit is vijf keer scherper dan normaal televisiebeeld. Het beeld is haarscherp, het is vergelijkbaar met een hele goede digitale foto. Met een Blu-ray speler, HD-videocamera of HDTV kun je op een goede manier genieten van deze televisie. Mensen denken vaak dat het beeld op deze grootte nooit scherp kan zijn, maar als je het scherm heel dicht nadert zie je geen pixelvorming. Panasonic heeft hier een speciale techniek voor ontworpen. Dit is de Contrast Management System en Motion Pattern Noise Reduction techniek, dit zorgt ervoor dat ieder stukje beeld razendsnel een haarfijn contrast heeft. De TH-103PFG3 heeft meer dan 2 miljoen pixels.

De kleurweergave is ook overweldigend, het scherm heeft 4096 gradaties die het scherm kan weergeven. De kleuren hebben de kleur die ze moeten hebben, het scherm is ook voorzien van Real Black Creation waarmee een diepzwarte kleur kan worden weergegeven. Dit zorgt ook voor een contrast verhouding van 5000:1, hierbij hoef je niet de hele kamer te verduisteren zoals bij een beamer.

Dit scherm is niet alleen goed om film en dergelijke op te kijken, wanneer je hier een game op speelt heb je ook een speciale ervaring. Je kan hier iedere spel console op aansluiten, maar er zit ook een aansluiting op voor je computer.