1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De beroemde animatieserie South Park gaat zich weer richten op games. Nadat onder andere de PSP, Nintendo Wii, Street Fighter en als hoogtepunt World of Warcraft al eens de aandacht kregen in de komische animatieserie, is het nu de beurt aan Guitar Hero.

Met de release van Guitar Hero III: Legends of Rock afgelopen week in Amerika, hadden de makers van Guitar Hero niets beters kunnen wensen dan een beetje aandacht in een van de populairste serie in Amerika. In de aflevering genaamd: ‘Guitar Queer-o’ maken Stan en Kyle kennis met het spel Guitar Hero. Stan blijkt verborgen talenten voor het spel te hebben waardoor Kyle enigszins jaloers raakt en hun vriendschap tot een breuk lijdt.

Games waar onder andere de spot mee wordt gedreven in South Park doen het erg goed. Zo kreeg de aflevering van vorig seizoen; ‘Make Love, Not Warcraft’, een aflevering volledig gewijd aan de populaire online game World of Warcraft, een Emmy-award uitgereikt. Of deze aflevering het ook zo ver zal schoppen wachten we met spanning af. Aankomende woensdag wordt de aflevering in Amerika uitgezonden. Wij Nederlanders moeten zoals gewoonlijk een jaar wachten, maar de echte fans weten wel waar ze moeten zoeken.