2min

Tags in dit artikel

, , ,

Deze week opnieuw drie erg uiteenlopende gadgets: we beginnen met een gewelddadige muis, gaan verder met de meest nerdy accessoire voor de Wiimote die tot nu toe bestaat en eindigen met een stekker die van op afstand uit te schakelen is. Enjoy reading!

G-mouse: fire at will

Wie het werken op de computer erg stresserend vindt en bijgevolg zijn of haar stressbal al aan gort heeft geknepen, moet misschien eens zoeken naar de meer extreme ‘afreageermiddelen’, zoals deze muis. De muis is namelijk een perfectie kopie van de Sig P230-revolver, maar functioneert verder als een heel gewone muis. Zo dient de trekker als linkermuisknop, terwijl de rechtermuisknop zich bevindt waar je je middelvinger laat rusten in schiethouding. De muis is geschikt voor zowel links- als rechtshandigen en kost slechts zes euro, dat is belachelijk weinig. Voor de duidelijkheid: deze revolver is nep. Wie toch van zijn baas af wil, zal op zoek moeten gaan naar efficiëntere middelen.

Zucht…de Wii Light Sword

Star Wars mag dan wel over haar hoogtepunt heen zijn (nee jongens, nu niet met je miniatuurtjes naar me gooien), het blijft overal opduiken. De Wiimote werd al eerder opgeleukt door tennis rackets, honkbalknuppels en machinepistolen, maar over enkele dagen zal ook het ‘Wii Light Sword’ verkrijgbaar zijn. Deze uitbreiding voor je Wiimote zal geen extra functionaliteit bieden, maar ziet er wel stoer (kuch…) uit natuurlijk. De 22 LED’s zorgen voor een leuk lichteffect, zoals we dat gewoon zijn uit de films. Te koop voor zo’n 25 euro.

Elektriciteit vanop afstand

Wie beweert dat de mens steeds luier wordt, heeft gelijk. En deze ‘gadget’ is daar een perfect voorbeeld van. Dankzij deze gadget moet je namelijk niet langer op de aan- en uitknop van een apparaat duwen, maar kan je eender welk apparaat van op afstand volledig uitschakelen dankzij de draadloos bediende stekkers/stopcontacten. Deze moeten namelijk ingeplugd worden in het stopcontact, vanwaar ze de stroom doorgeven aan het apparaat dat op zijn beurt is ingeplugd in deze gadget. Vanop afstand kun je deze naar wens in- of uitschakelen, zodat je nooit meer uit je luie zetel hoeft te komen. Verkrijgbaar voor zo’n 40 euro.

Zo, dit was het dan alweer voor deze week. Ben je zelf een leuke gadget tegengekomen op internet of in het echte leven (als je dat hebt, tenminste), laat het ons dan gerust weten via pm. Ook kan je altijd terecht in het Telefonie & Gadgets-subforum. Tot volgende week!