1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Paramount heeft vandaag gereageerd op een bericht wat vandaag in de Financial Times heeft gestaan. Ze ontkennen dat ze de Blu-ray standaard hebben laten vallen.

Een woordvoerdster van Paramount laat het volgende weten; "Het plan van Paramount is om de HD-DVD standaard te blijven steunen." Toshiba, de grootste promoter van de HD-DVD standaard kreeg op de beurs van Tokio klappen te verwerken nadat het bericht uit de Financial Times verscheen dat Paramount het formaat van Sony wou aannemen.

Paramount kan deze beslissing nemen omdat er een clausule is in het contract met het HD-DVD kamp als Warner Bros er voor kiest om Blu-Ray te gebruiken. En aangezien dat eerder deze week gebeurde leek een overstap naar Blu-ray mogelijk.

Keisuke Ohmori, een woordvoerder voor Toshiba meldde dat het bericht op pure speculatie berust en Masayo Endo, woordvoerder van Sony wou niet reageren op de berichten.

De aandelen van Toshiba daalden 0,1 procent naar 782 yen op de beurs van Tokio, nadat het eerder die dag op een verlies van 1,3 procent had gestaan. Het aandel van Sony steeg met 3,4 procent.