1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft heeft besloten om in tien verschillende landen software aan studenten weg te geven in een programma genaamd "DreamSpark".

Microsoft heeft verschillende programma’s ter download aangeboden aan studenten in, vooralsnog, tien verschillende landen.

Deze landen zijn de Verenigde Staten, Canada, China, Duitsland, Frankrijk, Finland, Spanje, Zweden, Zwitserland en België. Het komende jaar gaat het programma wereldwijd worden uitgebracht.

Het gaat om diverse programma’s zoals waarvan Visual Studio en Windows Server 2003 Standard-editie de meest opvallende zijn. Microsoft heeft een aantal voorwaarden gesteld aan deelname, maar die lijken op het eerste oog niet al te streng te zijn.

"De volgende- en komende generaties zijn erg belangrijk voor een bedrijf als Microsoft," aldus Joe Wilson, directeur bij Microsoft Academic Initiatives, "We hopen dat de leiders van de toekomst hun eerste ervaringen hebben opgedaan met Microsoft-software".

Microsoft heeft als doel om studenten zo snel mogelijk kennis te laten nemen van Microsoft-software. Bill Gates gaat het plan later vandaag toelichten in een speech tegenover studenten van de Stanford Universiteit in de Verenigde Staten.