2min Devices

Nieuwe Dynabook Tecra A40 en A50 onthuld

Nieuwe Dynabook Tecra A40 en A50 onthuld

Dynabooks nieuwe Tecra A40 en Tecra A50 hebben zowel van binnen als van buiten een opfrisbeurt gekregen: sneller, veiliger en lichter.

De nieuwe Dynabook Tecras hebben binnenin de nieuwste elfde generatie Intel-processors met geïntegreerde Iris Xe-graphics. De vorige A40 had een tiende generatie chip, de vorige A50 was nog ouder, met een achtste generatie. De nieuwe versies kunnen worden uitgerust met maximaal 32 GB RAM en 1 TB solid-state opslag. De nieuwe Tecras moeten meer dan 10 uur kunnen werken, voordat er weer opgeladen hoeft te worden.

De nieuwe A40 zal beschikbaar zijn met een 14-inch scherm met HD- of Full HD-resolutie en optionele touchscreen-mogelijkheden. Van de A50 is bekend dat het een 15-inch scherm heeft. Beide hebben verder twee Thunderbolt 4 USB-C-poorten, twee extra USB-A 3.2-poorten, een HDMI-uitgang, een microSD-kaartsleuf en 802.11ax wifi.

Antibacteriële coating

De A40 weegt zo’n anderhalve kilo, hetzelfde als de vorige versie. De nieuwe A50 versie is echter een halve kilo lichter geworden en weegt nu nog geen 2 kg. Beide zijn verder veranderd van zwart naar blauw, wellicht om aan te geven dat die nieuwe verf antibacterieel is, zodat bacteriën zich er minder snel op gaan thuis voelen.

De nieuwe laptops zijn beveiligd met Trusted Platform Module (TPM) 2.0 en de optie voor Microsoft’s Hello-vingerafdruklezer en gezichtsverificatie. Ook voldoen ze aan de MIL-STD-810H-duurzaamheidsnormen voor vallen, schokken en trillingsbestendigheid, en bescherming tegen hoge temperatuur en vochtigheid.

De nieuwe Dynabook Tecra A40 en A50 zijn vanaf volgende maand beschikbaar.