1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Acer heeft een nieuwe Blu-ray laptopserie onthult met maar liefst zes speakers waarmee het bedrijf haar positie in de home entertainment-markt probeert te verstevigen.

De nieuwe laptops hebben 1080p schermen met verhoudingen van 16 en 18,5 inch. Hierdoor kunnen Blu-ray films zonder zwarte balken bekeken worden. Het topmodel Gemstone blue bevat zelfs een subwoofer waarmee Acer claimt dat een "5.1" surround geluid gecreëerd kan worden. Het bedrijf voegt hieraan toe dat het met Dolby onderzoek heeft verricht om ervoor te zorgen dat de subwoofer de harde en optische schijf niet laat trillen.

De laptops hebben ook een grote multimedia controller (CineDash) aan de linkerkant van het toetsenbord, waarmee men snel toegang heeft tot het volume en de menunavigatie.

Het bedrijf claimt dat men drie uur aan Blu-ray kijkplezier kan beleven met het 18,4 inch 8920G model en tweeënhalf uur met het 16 inch 6920G model. De laptops worden aangedreven door Intel’s nieuwe 45nm Penryn processoren en worden verkocht tussen de 900 en 1700 dollar.