min

Tags in dit artikel

, ,

Lou Reed heeft tijdens een conferentie flink uitgehaald naar de digitale muziektechnologie. Volgens hem "moeten mensen een hogere standaard eisen" dan die van de huidige mp3-bestanden.

De muziekheld deed zijn uitspraken tijdens een speech op het South By Southwest Music Festival + Conference in Texas. Reed vertelt in een gesprek met producer Hal Winer dat "het lijkt of technologie ons een stap terug brengt. Het maakt het gemakkelijker om dingen slechter te doen."

"Hier is ons liedje teruggebracht tot het vallen van een speld," vertelt Reed cynisch. "Het is alsof niemand beter weet of zich ergens iets van aantrekt. Het blijft allemaal van een erg laag niveau en mensen die van goed geluid houden zullen gaan lijken op een vreemd dier uit een dierentuin."

Reed lijkt toch nog enige hoop te hebben dat "je plots de andere instrumenten van de song hoort als je hoort dat ze een nieuwe versie (van mp3) hebben die beter klinkt. Ze moeten de standaard omhoog brengen."

"Je hebt de halve wereld open voor je; je kunt vrijwel elk liedje als een mp3 verkrijgen en ik denk wanneer het liedje bevalt je op zoek kunt naar een versie waar je zelfs naar kunt luisteren – als je van goed geluid houdt. Als je niet van goed geluid houdt maakt dit allemaal niets uit."