1 min

De nieuwe lijn MacBook Pro-laptops van Apple krijgt mogelijk twee nieuwe resolutieopties, zo ontdekte MacRumors. De nieuwe resoluties werden ontdekt in de zevende bètaversie van macOS Monterey.

Uit de laatste bètaversie van macOS Monterey kan worden opgemaakt dat er bij de in november 2021 verschijnende MacBook Pro’s twee nieuwe resolutiemogelijkheden beschikbaar komen. Het gaat hierbij om 3456 x 2234 en 3024 x 1964 ‘Retina’-schermresoluties.

Aspect ratio

De aspect ratio voor beide resoluties ligt dicht bij de aspect ratio’s voor huidige MacBooks Pro’s. De resoluties zijn weer wel lager dan die voor de huidige iMac pc’s. Dit betekent dat de resoluties alleen op de laptops van Apple werken. De nieuwe resoluties moeten een hogere pixel-dichtheid brengen van 250 pixels per inch. Huidige MacBooks hebben een pixeldichtheid van 226–227 pixels per inch.

Overige eigenschappen nieuwe MacBook Pro’s

De timing van de resoluties is goed, aangezien wordt verwacht dat de definitieve versie van het besturingssysteem macOS Monterey tegelijkertijd met de lancering van de nieuwe laptops in november beschikbaar komt.

Andere features van de nieuwe modellen zijn eigen chipsets van Apple die sneller zijn dan de M1-chipset die nu vaak wordt toegepast. Verder gaan de laptops beschikken over Mini LED schermen voor een beter contrast en nieuwe poorten als HDMI en een SD-kaart slot. Bovendien zouden de nieuwe devices geen Touch Bar meer hebben en in plaats daarvan fysieke functietoetsen.