1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Super Talent Technology heeft deze week haar nieuwe DDR3 4GB-geheugenkit aangekondigd. Bijzonder aan deze kit is de kloksnelheid van de twee geheugenreepjes, die volgens de fabrikant met 1800MHz de hoogste op de markt is.

De DDR3-1800 PC3-14400 geheugenkit bestaat uit twee geheugenreepjes van 2GB en maken deel uit van de Project X-serie van Super Talent. Deze serie is speciaal bedoeld voor gamers en andere pc-enthousiastelingen. In deze serie bracht het bedrijf recentelijk nog een 2GB DDR3-kit uit met kloksnelheden van 2000Mhz.


De latency timings van de kit zijn 8-8-8-24 bij een voltage van 1,9V. Volgens Super Talent zijn de reepjes opgebouwd uit met de hand geselecteerde Micron DRAM-chips en als paar getest op een Asus Striker II Extreme moederbord.

"Terwijl concurrenten slechts 4GB-kits met een maximale kloksnelheid van 1600MHz kunnen fabriceren hebben wij een kit ontworpen die draait op hogere kloksnelheden, maar die nog steeds aggressieve latency’s ondersteunt", aldus marketing director Joe James van Super Talent. De kit zal binnenkort verkrijgbaar zijn tegen een richtprijs van 499 dollar.