1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Minder dan twee weken geleden heeft OCZ DDR3-geheugen geïntroduceerd met een snelheid van 1800 MHZ, op dat moment het snelste DDR3-geheugen. Deze week heeft Super Talent echter DDR3-geheugen geïntroduceerd dat 66 MHz sneller is, het geheugen draait op een snelheid van 1866 MHz.

De nieuwe PC3-14900 modules van Super Talent zullen enkel beschikbaar zijn in een dual channel kit van twee maal één GB.
De nieuwe modules hebben een CAS-latency van 8-8-8-24. Deze modules worden verder ook per set getest op een P5K3 Deluxe moederbord van Asustek onder 1.9 volt. Verder zijn de geheugenmodules ook voorzien van de gebruikelijke zwarte Super Talent heatspreaders. Het bedrijf claimt dat zij met deze geheugenmodule de snelste DDR3-module bezitten die nu beschikbaar is. Super Talent vertelde dat zij proberen de modules te voorzien van een zo laag mogelijke latency met een zo hoog mogelijke snelheid.

Naast deze nieuwe module heeft Super Talent ook aangekondigd dat zij van plan is om de snelheden later dit jaar te verhogen naar 2133 MHz met een CAS-Latency van 9. Ook zullen zij goedkopere DDR3-modules beschikbaar gaan stellen die draaien op een snelheid van 1866 MHz, deze hebben dan wel een CAS-Latency van 10.

Vanaf deze week zal het nieuwe product verscheept worden, het zal verkocht worden vanaf een prijs van 625 dollar.