2min

Tags in dit artikel

, ,

Yields van videokaarten zijn voor fabrikanten van groot belang. Een yield geeft namelijk het aantal goede chips op een wafer aan. Dit doet men vaak in een percentage van het totaal. Fabrikanten van de RV770 XT-chipset van ATI laten weten dat deze chipset het uitstekend doet op het gebied van yields.

De RV770-chipset die door ATI op dit moment geproduceerd wordt zal gebruikt worden in de serie waar ATI op dit moment mee bezig is, namelijk de Radeon HD 4000-serie. Volgens verschillende bronnen is er veel minder sprake van uitval bij de chips dan bij vorige chipsets. Ook is de performance van de RV770-chipset beter dan de vorige chipsets. Het lijkt er dus op dat ATI op het juiste pad zit met haar HD 4000-serie.

Voor de consument zullen de videokaarten met de RV770-chipset in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar zijn. Een van deze uitvoeringen is de Pro-uitvoering en de andere is de XT-uitvoering.

Voorheen had ATI af en toe wat moeite met het halen van deadlines, maar ATI laat weten dat dit bij deze serie niet het geval zal zijn. Om genoeg XT-chips te kunnen produceren moeten de productielijnen namelijk aangepast worden. ATI zegt dat er bij de productie van de XT’s dit keer geen problemen zullen zijn. Volgens ATI betekent dat dus ook dat de XT-uitvoering tegelijkertijd met de Pro-uitvoering zal worden gelanceerd tijdens de introductie. Mensen die dus een nog sneller versie willen hebben hoeven niet langer te wachten dan de mensen die al genoegen nemen met een slomere variant.