Apple heeft naar aanleiding van de twee rechtszaken over problemen met batterijen van de iPod een schikking met de gedupeerde iPod-bezitters getroffen.

De rechtszaken, gehouden in Montreal en Toronto, claimden dat de batterijduur van de gekochte iPods niet overeenkwam met de geadverteerde batterijduur. Waar acht uur geadverteerd stond, hadden de iPods in sommige gevallen een batterijduur van slechts drie uur.
De schikking houdt in dat Apple gedupeerde iPod-bezitters die in het bezit zijn van een eerste, tweede of derde generatie iPod en deze voor 24 juni 2004 kochten een tegoedbon van 45 dollar zal geven. De tegoedbon kan uitgegeven worden in de Apple Store.

De vergoeding die Apple nu aan gedupeerde iPod-bezitters betaalt is echter fors lager dan de eis. De eis bestond uit een vergoeding van de batterij ter waarde van 137,77 dollar inclusief leveringskosten. Daarnaast eiste men vijftig dollar voor het ongemak plus een slordige vierhonderd dollar voor geleden schade. Volgens de advocaat van een van de eisers komen zo’n 88 duizend Canadezen in aanmerking voor de tegoedbon. Dit kost Apple in totaal zo’n 3,54 miljoen dollar.

Ondertussen loopt er nog een andere zaak tegen Apple Canada, waarin de rechtenstudent David Bitton uit Montreal claimt dat zijn iPod nano slechts 7,45 GB opslagcapaciteit heeft in plaats van de door Apple geadverteerde 8 GB. Bitton eist een volledige terugbetaling van het aankoopbedrag van 220 dollar, maar als dat niet lukt neemt hij naar eigen zeggen ook genoegen met 7,5 procent van de oorspronkelijk aankoopprijs inclusief 75 dollar voor de geleden schade.