1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Kabelaanbieder UPC gaat vanaf vijf juni Amerikaanse tv-series zoals Criminal Minds, Grey’s Anatomy en Desperate Housewives uitzenden. De complete afleveringen zijn 24 uur per dag en gratis opvraagbaar.

Alleen klanten die in het bezit zijn van UPC Digitale TV met een Royaal-abonnement kunnen hiervan gebruik maken. Dit aanbod vloeit voort uit een overeenkomst met Disney-ABC International die met 240 landen programmalicenties heeft uitstaan met in totaal 30.000 uur aan materiaal. Het ABC-pakket omvat ook films van Walt Disney Pictures, Touchstone en Miramax.

UPC biedt al enkele jaren ‘near video on demand’ (NVOD) aan waarmee een beperkt aantal films kan worden bekeken op vastgestelde tijden. Dit aanbod was met een aantal recente films en een selectie kinderprogramma’s zeer beperkt.

Ook andere kabelaars zoals concurrent Ziggo, het nieuwe bedrijf voortgekomen uit Casema, Multikabel en Athome, willen binnenkort demand-diensten aan gaan bieden aan zijn klanten. Hun prioriteit ligt momenteel echter bij de uitrol van HDTV.