1 min

Tags in dit artikel

, , , , , , ,

Volgens een artikel op VR-Zone verslaat de R700-core , waarschijnlijk later ook wel de Radeon HD 4870 X2 genoemd, op dit moment de GeForce GTX 280 van NVIDIA in het benchmarkprogramma 3DMark Vantage. Dit zijn echter nog wel prototypes van de beide kaarten.

Zoals al bekend was, maakt de Radeon HD 4870 X2 gebruik van twee RV770 GPU’s die geïmplementeerd zijn op een enkele PCB. Hetzelfde concept wordt ook gebruikt op de Radeon HD 3870 X2.

ATI/AMD (DAAMIT) laat weten dat de AIB-partners, zoals Asus en Club3D, van het bedrijf mogen beslissen wat er gebeurt met de kloksnelheden van de componenten die zich op de kaart bevinden. Ook zijn deze AIB-partners vrij in hun keuze qua PCB-design en welke koeling er gebruikt gaat worden op de nieuwe kaarten van DAAMIT. Waarschijnlijk zullen er ook HD 4850 X2 kaarten gelanceerd gaan worden in de toekomst.

Volgens het gebruikte prototype van VR-Zone in het artikel zou de Radeon HD 4870 van DAAMIT een score van X5500 halen in 3DMark Vantage, terwijl het topmodel van NVIDIA, de GeForce GTX 280, het moet doen met een score van X4800.

Het is nog te vroeg om hierover conclusies te gaan trekken, want beide bedrijven zijn namelijk nog druk bezig om betere drivers te ontwikkelen en op dit moment zijn het ook nog prototypes van de kaarten waarmee getest wordt.