1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De software achter de sociale nieuwswebsite Reddit is sinds gisteren open source. Reddit nodigt iedereen uit om code te doneren om de website nog beter te maken.

De code komt beschikbaar onder de ‘Common Public Attribution License’ (CPAL), een aangepaste versie van de Mozilla-licentie. De CPAL-licentie voorziet erin dat iedereen de broncode mag gebruiken onder voorwaarde dat aanpassingen ook vrij beschikbaar komen en dat bij het gebruik de originele ontwikkelaar, in dit geval Reddit, genoemd wordt.

Niet elk gedeelte van de broncode wordt openbaar gemaakt, bepaalde delen blijven gesloten. Deze gesloten code heeft vooral betrekking op de anti-cheating technologie en de spambeveiliging.

Alle code en documentatie voor Reddit is te vinden op de nieuwe ontwikkelaarssite. De hoeveelheid documentatie wordt spoedig uitgebreid door de ontwikkelaars.

Het team van vijf heeft een grappig filmpje gemaakt waarin kort wordt uitgelegd waarom ze besloten hebben Reddit open source te maken. Als belangrijkste reden wordt genoemd dat de community nu inbreng kan geven in de ontwikkeling van Reddit en dat de ontwikkeling hierdoor ook sneller zal verlopen. Wat echter ook genoemd wordt is dat Reddit het verschuldigd is aan de opensource-community: alles achter Reddit is open source op Reddit zelf na.

Reddit wordt open source filmpje