Microsoft heeft gisteravond zowel de oude 2004- als ook de huidige 2008-versie van Office voor de Mac van een update voorzien. Beide updates richten zich onder andere op verbeteringen in de performance en de stabiliteit, maar brengen ook enkele specifieke verbeteringen met zich mee.

[b]Office 2004 (59 MB – Engels)[/b]

Het versienummer van Office 2004 voor de Mac werd gisteravond met een bijna 60 MB grote update naar 11.5.0 getild. De update verbetert met name de compatibiliteit met documenten die in Office 2008 voor de Mac en Office 2007 voor Windows gemaakt zijn.

Ook voegt Microsoft met de update ondersteuning toe voor het lezen en schrijven van het Open XML-documentformaat in de office-applicaties. Hiervoor is echter wel de Open XML File Format Converter benodigd, die eveneens gisteravond werd vrijgegeven.

[b]Office 2008 (153 MB – Engels)[/b]

Ook Office 2008 voor de Mac werd gisteravond van een update voorzien, waarmee het versienummer op 12.1.1 is uitgekomen. De update, die ongeveer 153 MB weegt, komt slechts iets meer dan een maand na de eerste grote update voor het officepakket, het welbekende eerste Service Pack.

De update zorgt ervoor dat formattering van tekst in Word gewaarborgd blijft, voorheen was dit namelijk niet altijd het geval. Ook is de betrouwbaarheid wanneer er met Excel-bestanden gewerkt wordt verbeterd, is de performance van PowerPoint op de schop genomen en bevat de update een stabielere versie van Entourage.