1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De blijvende daling van NAND-geheugenchips doet fabrikant Kingston Technology waarschijnlijk besluiten de prijs van zijn geheugenkaarten te verlagen. De verwachting is dat andere fabrikanten het voorbeeld van Kingston zullen volgen.

Bronnen binnen het bedrijf zeggen dat niet alleen de dalende geheugenchip de reden zijn van de prijsdaling, maar ook de meer agressieve prijshouding van concurrent SanDisk heeft Kingston tot dit besluit doen komen.

Ondanks deze geruchten is er nog geen tijdspanne waarop dit zal gaan gebeuren, ook hoeveel goedkoper het geheugen zal gaan worden is op dit moment nog niet bekend.

Andere bronnen beweren dat de daling te maken heeft met een hoeveelheid geheugen dat Kingston verkreeg van Samsung Electronics in het begin van het jaar. Het bedrijf teert nog steeds op de batch van 80 miljoen 8GB NAND-flashgeheugens, zowel in chipvorm als de definitieve geheugenkaart.

Omdat de vooruitzichten niet beter lijken te worden qua prijs, heeft Kingston besloten de prijzen dan maar te verlagen. SanDisk heeft al eerder aangegeven dat het overschot aan flashgeheugen de markt geen goed heeft gedaan en voor slechte kwartaalresultaten heeft gezorgd. Met deze verlaging hopen beide bedrijven meer omzet te genereren om deze slechte resultaten enigszins te drukken.