1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De nieuwe versies van iOS, iPadOS en macOS Monterey zijn beschikbaar. Het batterijprobleem van iOS 15.4 is opgelost, evenals twee kwetsbaarheden in macOS Monterey 12.3.

Allereerst verhelpen iOS 15.4.1 en iPadOS 15.4.1 een kwetsbaarheid in AppleAVD, een audiovideo framework. De kwetsbaarheid creëerde het risico op remote code execution (RCE).

macOS Monterey 12.3.1 bevat patches voor twee vergelijkbare kwetsbaarheden. De kwetsbaarheden in macOS Monterey zijn mogelijk misbruikt. Apple onderzoekt meerdere meldingen.

Batterij iOS 15.4

Sommige gebruikers worstelen sinds iOS 15.4 met een lege batterij. Verbruik lijkt hoger dan normaal. iOS 15.4.1 en iPadOS 15.41.1 introduceren een patch voor de bug.

Daarnaast verbeterde Apple de ondersteuning van Braille- en Made for iPhone devices. Braille devices hadden de neiging om te haperen. De verbinding van Made for iPhone devices viel regelmatig weg. Beide problemen zijn opgelost.

De tussentijdse updates maken iOS 15 stukken aantrekkelijker dan voorheen. Het batterijprobleem van 15.4 was een goede aanleiding om de update uit te stellen. Inmiddels heb je geen redenen meer over om achter te blijven.

Tip: Twee maanden met de iPhone 13 & 13 Pro – jaartje overslaan?