2min

Tags in dit artikel

, ,

De pas uitgebrachte iTunes-update kan mogelijk een blauw scherm op Windows Vista veroorzaken wanneer de gebruiker een iPod of iPhone aansluit.

Op het Apple-ondersteuningsforum doken de eerste meldingen van het probleem al snel op. Vele gebruikers reageerden op het topic en toen bleek dat de topicstarter niet de enige was met de BSOD’s. Overigens had iTunes 7 vergelijkbare problemen, alleen bevroor toen enkel het multimediaprogramma en niet het hele besturingssysteem.

De enige oplossing voorlopig is om een downgrade naar iTunes 7.7 uit te voeren. Volgens sommige gebruikers werkt het ook om de vorige iTunes eerst compleet te verwijderen alvorens versie 8 op de computer te zetten.

Apple verzoekt dan ook gebruikers die een BSOD op Windows Vista vanwege iTunes hebben ondervonden, een crashrapport in te sturen zodat een mogelijke oorzaak gevonden kan worden. Ondertussen worden er vragen gesteld over hoe een software-update een blauw scherm op Windows Vista kan veroorzaken.

Ed Bott van het Amerikaanse ZDNet gelooft dat er meer aan de hand is. Hij gelooft dat iTunes 8 ook een nieuwe driver installeert, evenals een hoop andere software zonder dat de gebruiker daarvan op de hoogte wordt gesteld of een keuze krijgt om de overige software niet te installeren.

Het 80MB grote pakket genaamd iTunes 8 bevat namelijk iTunes, QuickTime, Bonjour, Apple Mobile Device Support en MobileMe. Verder bevat deze update een nieuwe USB-controllerdriver voor de iPod en een bijgewerkte driver voor het schrijven naar cd’s en dvd’s. Vooral die laatste driver is volgens Ed Bott zeer onstabiel en kan zorgen voor crashes en het verdwijnen van het cd-/dvd-station.