2min

Tags in dit artikel

, , ,

Vandaag beginnen we door even aan te bellen in een persoonlijk sfeertje. Hebben we eenmaal het gadgetstekje betreden, dan spelen we lekker een spelletje boter-kaas-en-eieren. Wanneer het tijd is om te vertrekken doen we dat natuurlijk in vliegende stijl met een menselijke katapult. Veel bel-, speel-, vlieg- en leesplezier!

EnterBell + PianoBell = MyBell

Wil je aan je bezoekers meteen duidelijk maken wie jij bent, dan is dit concept misschien iets voor jou. Het betreft namelijk een deurbel in de vorm van een ‘Enter’-toets (EnterBell) voor de gemiddelde computerliefhebber of diezelfde deurbel in de vorm van enkele pianotoetsen (PianoBell) voor de gemiddelde pianovirtuoos onder ons. Beide concepten zijn een ontwerp van Li Jianye en zijn op dit moment niet te koop in de winkel. Het is ook niet bekend of de ontwerper meer wil doen met zijn ontwerp dan enkel de deurknop ontwerpen in de vorm van een voorwerp dat bij de persoonlijkheid van de eigenaar past. Zo zou een ‘Für Elise’ niet misstaan bij het indrukken van de PianoBell of het opstartgeluid van Windows bij het indrukken van de ‘Enterbell’. Of er ook een iBell komt is nog niet bekend.

Twee kanten, één touchscreen

Dit nieuwe touchsreen, een creatie van het Japanse Teraokaseiko, werd onlangs voorgesteld op de Sign & Display Show in Tokyo. Het is een monochroom touchscreen dat langs beide kanten aangestuurd kan worden. De resolutie van 256×120 pixels is niet meteen om over naar huis te schrijven, maar dat het touchscreen langs beide kanten kan worden aangestuurd is uniek. Op de beurs werd het touchscreen overigens voorgesteld als het ideale platform voor een spelletje boter-kaas-en-eieren. Het is niet bekend wanneer we dit in een commerciële toepassing zullen terugvinden.

Up, Up and Away!

Heb jij goede ideeën of aanvullingen op de Gadget Roundup, of heb je tijdens je vakantie een leuke gadget gezien, laat het ons dan weten middels een pm. Voor discussie over gadgets kun je ook terecht in ons Telefonie & Gadgets-subforum. Als je meer video’s van gadgets wilt bekijken kun je terecht in het gadgetkanaal op Feebs. Dit was de Gadget Roundup
voor deze week, tot volgende week!