Hoewel Steve Jobs tijdens het presenteren van de nieuwe iPod nano duidelijk aangaf dat de 4GB-variant zou vervallen, duiken er nu toch verschillende berichten op dat er 4GB-varianten verkrijgbaar zijn.

De Nederlandse Apple-community One More Thing berichtte vandaag dat de Nederlandse Apple Premium Reseller HTR tegen alle verwachtingen in een lading met 4GB-varianten van de nieuwe iPod nano heeft ontvangen. Dit is opmerkelijk, want volgens Apple is de 4GB-variant uit de handel genomen.

Ook een medewerkster van HTR verklaart tegenover One More Thing verbaasd te zijn over het ontvangen van de 4GB-modellen. Hoe dan ook heeft HTR de modellen wel meteen in de verkoop gedaan. Ze zijn net als de 8GB- en 16GB-variant in de negen verschillende kleuren beschikbaar voor 119 euro per stuk.

Volgens de Belgische Apple Premium Reseller Lab9 konden resellers deze week tijdelijk en beperkt de nieuwe iPod nano met 4GB flash-geheugen bestellen. Als de huidige voorraad op is zullen er echter geen nieuwe meer gemaakt worden en blijven alleen de 8GB- en 16GB-modellen over. Het is niet bekend waarom Apple toch de 4GB-modellen heeft laten maken.