2min

Behalve de nieuwe iTunes met sociaal netwerk Ping had Apple natuurlijk nog veel meer te melden tijdens het muziekevenement. September is altijd de maand van de nieuwe iPods, dus ook dit jaar presenteerde Steve Jobs nieuwe iPods.

Zowel van de iPod Touch, de iPod Nano als de iPod Shuffle zullen nieuwe versies gaan verschijnen. De iPod Classic is niet vernieuwd dus waarschijnlijk gaat deze gewoon binnenkort verdwijnen.

Om te beginnen met de iPod Shuffle, deze heeft zijn knoppen teruggekregen die in de vorige versie waren verwijderd. Kennelijk heeft Apple hier of spijt van of klachten over gekregen, de nieuwe Shuffle verschijnt in vijf kleuren, namelijk grijs, blauw, groen, oranje en roze en is te verkrijgen vanaf 49 euro, je hebt dan 2GB opslagcapaciteit tot je beschikking. De Shuffle gaat z’n 15 uur mee als die volledig is opgeladen.

Dan de iPod Nano, de iets luxere versie van de Shuffle, is ook vernieuwd, heeft een vierkante vorm en is maar liefst 46% kleiner en 42% lichter dan het vorige model. Beschikt in tegenstelling tot de Shuffle over FM-Radio, Nika, pedometer (een stappenteller), is verkrijgbaar in 7 kleuren, waaronder net als de Shuffle in het grijs, blauw, groen, oranje en roze met als toevoeging een extra grijstint en de kleur rood. De Nano gaat maar liefst 24 uur mee als deze volledig is opgeladen en is te koop vanaf 159 euro voor de 8 GB versie en 189 euro voor de 16 GB versie.

De iPod Touch de grootste en meest uitgebreide iPod welke ook het iOs besturingssysteem draait is ook geüpdatet. Zo beschikt de Touch nu over twee camera’s een aan de voorkant om videochat mogelijk te maken en een aan de achterzijde om foto’s en video’s te maken. Ook heeft het een een vernieuwd scherm gekregen en beschikt het net als de iPhone 4 nu over het hoge resolutie Retina scherm. Gezien de iPod Touch steeds populairder aan het worden is onder gamers heeft Apple een Gyroscoop toegevoegd met 3 assen, om de game ervaring verder te verbeteren. De software van de Touch is bijgewerkt naar iOS versie 4.1. De iPod Touch gaat bij het afspelen van muziek z’n 40 uur mee en bij video z’n 7 uur, ervan uitgaande dat het toestel volledig is opgeladen. De vanaf prijs ligt op 229 euro voor de 8 GB versie, 299 euro voor de 32 GB versie en 399 euro voor de 64 GB versie.