2min

Tags in dit artikel

, ,

Op Techzine was gisteren te lezen dat de iPod-rage terug aan het afkoelen zou zijn. Als het aan Apple ligt komt hier niets van in huis, het bedrijf heeft namelijk hun iPods eens flink onder handen genomen.

Apple heeft verschillende onderdelen van de iPod Nano verbeterd. Zo is de batterijduur opgeschroefd tot 24 uur, voorheen bedroeg deze 14 uur. Ook de behuizing moest eraan geloven, dit is nu een nog dunnere aluminium behuizing. De 4GB iPod Nano zal in vele kleuren verkrijgbaar zijn (groen, zilver, zwart, blauw, en roze) terwijl de 2 en 8GB versie enkel in het zwart en zilver verkrijgbaar zullen zijn. Als laatste heeft Apple de displays ook vernieuwd, deze zijn nu helderder dan voorheen. Het beste van al zijn de prijzen, de 2GB versie zal voor 149 dollar verkocht worden, de 4GB versie zal 199 dollar kosten en de 8GB versie zal voor 249 dollar van eigenaar wisselen. Opmerkelijk is dus dat Apple het geheugen verdubbeld heeft, maar de prijs onaangeroerd gelaten heeft.

Enkele weken geleden werd Apple door Greenpeace op de vingers getikt betreffende milieuvriendelijkheid, Apple heeft dit waarschijnlijk goed verstaan want het volume van de verpakking van hun vernieuwde iPod Nano is 52% kleiner dan de oorspronkelijke. Zal dit de doodsteek zijn van Sandisk’s Sansa? Aangezien deze concurrent van de iPod Nano als grootste troef het grotere geheugen ten opzichte van de prijs had, maar deze troef is nu weggehaald met deze nieuwe iPod Nano.

Na 10 miljoen keren over de toonbank gegaan te zijn, is ook de iPod Shuffle door Apple eens onder handen genomen waardoor het nu ’s werelds kleinste MP3-speler geworden is met zijn afmetingen van 1,62 x 1,07 x 0,42 inch. De iPod Shuffle heeft 1GB aan geheugen aan boord en draagt een prijskaartje van 78 dollar.

De oorspronkelijke iPod kan natuurlijk niet achterblijven, uiteraard heeft Apple ook deze onder handen genomen. Het scherm is 60% helderder, de batterij gaat nu 3,5 uur mee als je er non-stop video’s op afspeelt en er zit een nieuwe hoofdtelefoon bij. Naast een nieuwe metalen behuizing (zelfde als iPod Nano) zijn er verder hardwarematig niet veel verschillen, maar softwarematig zijn er een hele boel verbeteringen. Zo is het nu mogelijk om de brightness in te stellen en ook text-based search is nu mogelijk. Het is nu ook mogelijk om games te spelen op je iPod, deze kan je voor 5 dollar kopen via iTunes. Ook de prijs en het geheugen hebben veranderingen ondergaan, voor 250 dollar heb je een 30GB iPod en voor 350 dollar heb je een 80GB versie.

De nieuwe iPods zijn allemaal per direct leverbaar.