1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Lexar heeft een nieuw SD-kaartje ontwikkeld dat de foto’s direct naar het web kan uploaden. Voorheen kon het SD-kaartje van Lexar alleen foto’s naar computers uploaden die daarvoor ingesteld waren.

Lexar heeft een Wi-Fi-radio aan het SD-kaartje toegevoegd. Deze zendt de plaatjes naar een webserver van Lexar. De gebruiker kan instellen wat er met de foto’s moet gebeuren, zo kunnen de foto’s naar je Pc of Mac gezonden worden maar ook naar sites zoals Facebook of Flickr.

De techniek, die ‘Shoot-n-Sync’ wordt genoemd, is afkomstig van Eye-Fi. In de Eye-Fi-instellingen kun je instellen wat er met de afbeelding moet gebeuren zodra het kaartje in de buurt is van een draadloos toegangspunt. Voordat de foto’s daadwerkelijk gepubliceerd kunnen worden, moet de eigenaar eerst goedkeuring geven. Het geheugenkaartje is alleen verkrijgbaar met twee gigabyte opslagruimte.

De Eye-Fi functie is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Lexar heeft nog geen prijs vrijgegeven, maar heeft wel gezegd dat de kaartjes vanaf oktober verkrijgbaar zijn. Bij Eye-Fi kost een twee gigabyte kaartje honderd dollar. Dit is inclusief een abonnement om ongelimiteerd foto’s te uploaden. Wie alleen foto’s naar zijn computer wilt uploaden, heeft voor tachtig dollar al een twee gigabyte kaartje.