2min Devices

Lexar Media kondigt PRO kaarten met encryptie aan

Lexar Media kondigt PRO kaarten met encryptie aanLexar Media maakt haar plannen bekend om encryptie technologie in haar Professionele Compact Flash kaarten in te bouwen en om, samen met technologisch compatibele digitale camera’s, gebruikers te voorzien van een Secure Digital media oplossing. Professionele en andere serieuze gebruikers zullen er wereldwijd op kunnen vertrouwen, omdat ze weten dat de opgeslagen foto’s en informatie beschermd zijn met de high-end codering technologie. Centraal bij deze unieke veiligheidsoplossing staat een gemakkelijk te gebruiken software tool om veiligheidsinstellingen op de geheugenkaart en bijbehorende digitale camera in te voeren. Digitale informatie die is opgeslagen op een geheugenkaart wordt dan alleen toegankelijk via digitale camera’s met dezelfde code sleutel of via een computer met een geldige gebruikersnaam en een wachtwoord. Dit unieke veiligheidssysteem op de geheugenkaart en de camera biedt een betrouwbare ‘digital imaging’ oplossing.

Dit is een uitstekende oplossing om opgeslagen beelden en informatie te beschermen," zegt John Omvik, directeur professional product marketing. "Professionele fotografen die werken met geheime of vertrouwelijke inhoud, kunnen veilig foto’s nemen, omdat ze weten dat ze beschermd worden tegen ongeoorloofde toegang. Dit is aantrekkelijk in zaken zoals verzekeringen, juridische zaken, medicijnen, beveiliging en overheidszaken, evenals vele anderen die hun waardevolle en vertrouwelijke gegevens willen beschermen, op een betere manier dan tot nu toe mogelijk was."

Nikon zal deze nieuwe manier van foto beveiliging als eerste gaan aanbieden, en gebruikt de technologie van Lexar in een nieuwe digitale camera. Nikon verwerkt deze beveiligingstechnologie in de Nikon D2X.